Till toppen

Hårresande i-landsproblem

Elin hade så sjukt fint hår sist vi träffades. Känner att jag måste ta tag i mitt nu snart. Borde både slinga och klippa mig. Ser ut som om jag försökt leka Ariel och borstat håret med en gaffel på morgnarna. Hur mycket jag än borstar så är det frissigt som stålull. 
 
 
Det trökiga är dock att det är så himlans mycket dyrare att gå till frisören för mig då jag har långt hår. Jag förstår att det kostar mer om man ska färga håret, för då går det ju åt mer färg. Men jag fattar inte varför det kostar mig några hundra kronor extra att klippa 2 cm på längden än vad det kostar att klippa någon annan 2 cm som bara har hår till axlarna. Det är ju fortfarande samma längd de klipper bort.

Så hör upp frisörer! Sluta ta extra betalt för att klippa långt hår. Istället kan ni ta extra betalt för att klippa dom som har tjockt hår. Ja hade det varit så, då hade jag kommit undan riktigt billigt med mitt "skandinaviska" hår.
1 kommentarer

En Elin i motljus

Eftermiddagen igår spenderades med Elin. Det var så sjukt längesedan vi lekte så det var skönt att få en liten energikick av henne. Tänk att min lilla spralliga plutt-Elin har blivit stor och ska flytta till Stockholm. Samtidigt som jag är superglad för hennes skull så kommer jag att sakna henne. Men det ger mig bara ännu en orsak till att besöka storstaden! Har ju fler vänner där uppe och det var ett tag sedan jag var där så det är bara att pallra sig efter flyttfåglarna.

Vi gick ner till Vättern som ligger 200 meter från mitt hus och fotade lite. Elin körde old school medan jag övade med min nya kompaktkamera. Man borde oftare ta fotopromenader och öva. Varje gång kan man lära sig något nytt och sakta men säkert bli bättre och snabbare på att få till snygga foton. (lägg till i mental to do!) Tur att man har en vän som är ett fotoproffs.
 
Så dagens två lektioner blev:
1. Ha-skit-i-förgrunden-och-en-snygg-person-i-bakgrunden-kurs
2. Hur-man-tar-snygga-bilder-i-motljus-utan-att-personen-ska-bli-helt-svart-i-nyllet-kurs

Elin skickades hem med både sand och myror i baken efter att ha modellat för mig. Men hon får se det som ett litet straff för att hon flyttar från mig! 
1 kommentarer

Fast i tullen

Här kommer en liten snurrig film från några av de få ställen vi var på i USA. Vi var ju borta i 3 veckor så vi han med en hel del. Men tyvärr fick man inte filma överallt och på vissa ställen kunde jag inte snurra utan att slå Selfiesticken i huvudet på folk.

 (ser ni Emil i Red Woods)
 
Vet inte hur många som kom fram och frågade mig om min selfiestick och vart man kunde köpa en. Man ser på flera av de bilderna vi tagit att folk i bakgrunden tittar på oss haha. Men det var nog något av de bästa inköpen jag gjort inför en resa. Nu behöver vi aldrig mer be någon om hjälp för att fota oss!

Ett tips däremot är att inte ha den i handbagaget. Blev stoppad i tullen i både Köpenhamn och Toronto när vi flög dit. De undrade vad det var för "vapen" jag hade med mig. När den är ihopfälld så ser den ju faktiskt ut lite som en batong. 

- Ma'm i think we have to take a look in your bag.. hmm what is this?
- It's a Sälfiestick ju know så you can täjk pictures of yourself like this *Ler fjantigt*

Så vid varje kontroll fick jag ta upp och väckla ut och visa vad det var. Alla bara skrattade åt mig. Kände mig inte alls som en nörd.
 
 Los Angeles, Las Vegas, Ventura, Santa Barbara, Monterey, San Francisco
4 kommentarer